top of page

BEROEMDE VRIJMETSELAARS

Van miljoenen mannen is nooit geweten dat zij vrijmetselaars waren. Immers: zij hebben altijd in stilte gewerkt aan de verbetering van zichzelf en van de wereld.

Maar van sommigen is toch achteraf geweten dat zij bij een loge aangesloten waren. De meesten hiervan hebben op de een of andere manier hun invloed gehad op de ontwikkeling van de mensheid.

Schrijvers en denkers zoals onder meer J. W. Goethe, Kurt Tucholsky, Voltaire en Oscar Wilde, Mark Twain, Sr Walter Scott en Arthur Conan Doyle, wetenschappers als Fleming, Franklin en componistern en musici zoals C.P.E. Bach, Joseph Haydn, Wolfgang Amadeus Mozart, Frans Liszt, Jean Sibelius, Bortnjansky, Duke Ellington, Gershwin, Count Basie, Nat King Cole en Louis Armstrong , kunstenaars en artiesten als Oliver Hardy, Clark Gable, John Wayne, Marc Chagall, politici als Georges Washington, Theodore Roosevelt, Sr W. Churchill en andere invloedrijke mannen als Henri Dunant (stichter Rode Kruis) Gustav Eiffel, John Macadam, Henri Ford, Andre Citroën, W. Chrysler, K.C. Gilette, Charles Lindbergh,.

Dat die mannen vrijmetselaar waren betekent niet dat de vrijmetselaars achter hun ideeën staan. Daarenboven moeten we hun gedachten kaderen in de tijd en de plaats waarin ze leefden. En ze zijn niet beroemd OMDAT ze in de loge waren.
bottom of page